Afwerking en steppatronen kinderdekbeddenDonzen kinderdekbed

Voor de kinderdekbedjes is gekozen voor verschillende steppatronen. Veelal geven die u de mogelijkheid de losse vulling meer of minder naar boven of onder te schudden. Hierdoor kunt u de mate van isoleren perfect regelen.

Kanaal step

Hierbij wordt de vulling in de breedterichting goed op zijn plaats gehouden, maar kan vrij van boven naar onderen geschut worden. De stepnaden zijn volgens het Cassette step principe, dit zijn als het ware schotjes, waardoor er geen koudezones zijn. 
Afbeelding Kanaalstep - opent in nieuw venster - keer terug door in uw browser op vorige te klikken.

Karo step 

Dit steppatroon komt dicht bij de oorspronkelijke schutzak. De vulling kan door de hele hoes heen en weer geklopt worden, maar om te voorkomen dat dit ongewenst gebeurd, houden de onderbroken stepnaden de vulling op zijn plaats. Ook hier zijn de stepnaden uitgevoerd met schotjes. Over het algemeen zijn dit dikker gevulde dekbedden voor in de winterperiode.
Afbeelding Karostep - opent in nieuw venster - keer terug door in uw browser op vorige te klikken.

Duo-fantasy 

Bijzonder steppatroon gebruikt in het bijzondere Softyfil® dekbed. Het ‘passe-partout’ randje voorkomt dat er tochtgaten aan de zijkanten ontstaan. Het dekbed bestaat uit twee lagen die bij de bies aan elkaar vastzitten (zie ook Carree Step met duo-principe).
Afbeelding Duo-Fantasy - opent in nieuw venster - keer terug door in uw browser op vorige te klikken.

Casette step 

Bij dit steppatroon is het dekbed in vakken verdeeld. De boven en onderlaag zitten niet direct op elkaar, maar zijn door 'schotjes' aan elkaar verbonden. Hierdoor wordt een egale verdeling van het dons verkregen en zijn er geen 'koude' zones ter hoogte van de stiknaden.
Afbeelding Cassette step - opent in nieuw venster - keer terug door in uw browser op vorige te klikken.

Carree Step

Op het oog lijkt dit steppatroon hetzelfde als het Cassette steppatroon. Verschil is dat de boven en de onderlaag van de stof hier wel op elkaar gestikt zijn. Overtollige warmte kan zo makkelijker ontsnappen, wat deze manier van steppen bijzonder geschikt maakt voor zomerdekbedden.
(ook wanneer er geen vierkantvakverdeling is zoals bijv. bij de katoenen dekbedden)

Carree step met duo-principe

De wollen all-year dekbedden bestaan uit twee lagen. Elke laag is een in Carree step uitgevoerd dekbeddeel, gevoerd met 150gram wasbare wol. Het is wel een enkel dekbed, want de beide lagen zijn aan de randen verbonden middels velours biesband. Deze manier van dekbedopbouw heet Duo-principe.  De extra luchtlaag die hierdoor ontstaat zorgt voor een betere warmte en vochtregulering dan een gewoon enkel dekbed met hetzelfde vulgewicht. Ook valt het dekbed door deze constructiemethode soepeler.
Afbeelding Duo-principe - opent in nieuw venster - keer terug door in uw browser op vorige te klikken.

Geen doorstepping

De handgelegde zijden dekbedden hebben geen doorstikking. De vulling zit vast aan de randen en door de structuur is geen verdere verbinding nodig om de zijden vullingen op hun plaats te houden.

Eindafwerking

Alle dekbedden zijn afgewerkt met een sierbies rondom.
De vierseizoenen donzen dekbedden hebben een extra rand met daarin drukknopen. De koppelbare Cassette dekbedden hebben lusjes/knoopsgaten en kunnen d.m.v. speciale, los verkrijgbare drukkers aan elkaar bevestigd worden.
De zijden dekbedden hebben lusjes in de hoeken. Hiermee kan het dekbed aan de koppelbare Cassette dekbedden bevestigd worden, maar ook vastgezet worden met lintjes in de hoeken van het dekbedovertrek. Daardoor blijft het vrij gladde zijden dekbed beter op zijn plaats.

Terug naar algemene pagina over dekbedden

vulmaterialen   tijkstoffen   wasvoorschriften