Informatie kindermatrassenKindje op Kindermatras

In het verleden vond 'men' dat kindermatrassen heel erg hard moesten zijn om zo de rug voldoende te ondersteunen en, mocht het kindje met het gezicht naar beneden komen te liggen, de kans dat het door kon ademen te vergroten. Voor wat betreft het eerste hadden ze zeker ongelijk en daarop is men dan ook teruggekomen.

Hoe zacht mag een kindermatras zijn?

Met de huidige keuze uit materialen en productietechnieken is het mogelijk een echt goed ondersteunend en comfortabel kindermatras te maken. Een matras mag nu dus ook lekker zacht zijn, maar bij baby's en peuters mogen ze niet verder dan 2cm wegzakken in het matras. Anders komt het kindje in een 'kuil' te liggen en is hij niet sterk genoeg om zichzelf te kunnen keren. Veranderen van slaaphouding is juist heel goed voor de complete ontspanning.

Waar verder op letten?

Door de materiaalkeuze voor de matraskernen en hoezen kan een beter belucht kindermatras gemaakt worden, wat resulteert in een droger slaapklimaat. Droger betekent minder schimmelvorming en minder huisstofmijt. Ook vergroot dit de door-adem-mogelijkheden als het kindje op de buik ligt. Extra veiligheid kan gecreëerd worden door een extra luchtige 3-D laag tussen de matraskern en matrashoes, of op de hoes onder het laken te plaatsen.

Onze kindermatrassen zijn:

  • Speciaal ontworpen voor kleine kinderen (gewicht en veiligheid).
  • A-kwaliteit grondstoffen van Europese producenten -> garanties t.a.v. milieubelasting en kwaliteit.
  • Öko-tex 100 klasse 1 certificering - absoluut schadelijke stoffen vrij -> veilig voor de gezondheid van uw baby/peuter.

Naast bovenstaande pluspunten zijn de kindermatrassen ontworpen met oog voor:

  • een grote mate van veiligheid.
  • hoog gebruiksgemak.

Door op onderstaande knoppen te klikken, krijgt u meer informatie over de gebruikte materialen, de afwerking en het onderhoud.


  matraskernen   matrashoezen   afwerking en onderhoud

Door boven in het menu op "matrassen" te klikken gaat u direct naar de matrasafdeling in onze winkel.