MatrashoesVoorbeeld matrashoes

Basisopbouw matrashoezen

Matrashoezen zijn gemaakt van een tijkstof met daarachter gestept een isolerend, vochtregulerend zacht vulmateriaal. I.v.m. de hygiëne en het voorkomen van allergieën is het voor kindermatrassen aan te raden te kiezen voor een goed wasbaar synthetisch polyestervlies. Ook is het van belang dat de tijk in combinatie met de matraskern voldoende ademend is, om het gevaar van verstikking door terug inademing van CO2 te voorkomen.

Clima-Opti: Bescherming van de matraskern

De aangeboden hoezen (m.u.v. de juniorbed matrashoezen) zijn allemaal uitgerust met het speciaal gepatenteerde ARO® ClimaOpti® concept. Een innovatief systeem wat een hoog comfort verbindt met optimale veiligheid. Een speciale waterafstotende, maar luchtdoorlatende laag, voorkomt dat bij kleine ongelukjes de kern nat wordt. 

ARO® clima opti® is het nieuwe concept voor matrashoezen.

Dit innovatieve systeem verbindt bij kindermatrassen comfort met veiligheid op het hoogste niveau.Clima Opti Kindermatrashoes opbouw
De optimale beluchting van de matrashoes werkt gevaarlijke kooldioxide opbouw, door herinademen, tegen.
De waterdichte losse inleglaag aan de peuterzijde houdt water tegen maar is luchtdoorlatend. Deze waterkering voorkomt dat vocht bij kleine ongelukjes doordringt in het matras. Schimmel en bacteriegroei in de matraskern wordt zo voorkomen. Het vocht wordt naar de zijden getransporteerd waar het weer kan verdampen.
Opbouw van de matrashoes met het ARO® clima opti®concept:

  1. Ademende pure katoen.
  2. Hoogwaardig polyester volumevlies voor een optimale beluchting.
  3. Een stabiliseringslaag voor een lange levensduur en vormbehoud na het wassen.
  4. Een waterwerende maar luchtdoorlatende inleglaag voor de vochtregulatie.
  5. Een katoenen onderlaag ter ondersteuning van een positief slaapklimaat.
Verschillende tijkstoffen voor matrashoezen

Badstof frottee met Aloë Vera behandeling

Alle standaard katoenen badstof hoezen zijn behandeld met natuurlijke extracten uit de bladeren van de Aloë Vera plant. De hoes voelt daardoor heerlijk zacht aan.

De Aloë Vera-plant hoort tot de lelie-achtigen, waaronder ook de ui valt.
De plant bevat stoffen die voor gezondheidstoepassingen bruikbaar zijn. Eén van de eigenschappen van Aloë Vera is dat het een positief effect heeft op de werking van het bindweefsel in de huid. Daardoor wordt de groei van nieuwe huidcellen gestimuleerd en de huid wordt ontdaan van dode huidcellen.
De belangrijkste eigenschap voor matrassen is dat Aloë Vera zorgt voor het weren of remmen van de groei van bacteriën, huisstofmijt en schimmels in de matrashoes.
Nb. De werking van Aloë Vera is, zover ons bekend, niet wetenschappelijk onderbouwd. Feit is wel dat het al eeuwenlang voor diverse gezondheidsdoeleinden wordt gebruikt.

Bamboe

Bamboe is een plant die bijzonder eenvoudig te kweken is en tijdens zijn groei een hogere zuurstofopbrengst heeft dan veel andere bomen en stuiken. Hiermee helpt hij mee aan de bestrijding van broeikasgassen.

Doordat bamboe uit zichzelf bacterie en schimmelwerend is, is tijdens de teelt geen (chemisch) bestrijdingsmiddel nodig. Deze bacterie en schimmelwerende eigenschap wordt ook nog teruggevonden in de tijkstof die gebruikt wordt voor het maken van de matrashoes. Aangezien huisstofmijt in een dergelijk 'schone' omgeving niet goed gedijt, helpt de tijkstof ook ter voorkoming van huisstofmijt allergieën.

Van de lange zachte draden die uit de bamboe-plant worden gewonnen, wordt een zachte, soepele tijkstof gemaakt. Deze stof is sterk en heeft daarmee een lange levensduur.
Bamboe heeft vergelijkbare eigenschappen als katoen en is ook net als katoen goed wasbaar. De teelt en de verwerking is milieu-vriendelijker en daarmee is bamboe een heel goed alternatief voor katoen.

Medicott®

Medicott® is ontwikkeld door het Steinbeiscentrum aan de technische hogeschool Reutlingen onder leiding van professor Gunter Grüninger.
Stoffen met het Medicott® label, bestaan uit 100% katoen welke een speciale microscopische reinigingsbehandeling heeft ondergaan. Hiermee wordt de voedingsbodem voor schimmels en huisstofmijt weggenomen, ook indien het doek langere tijd vochtig blijft.
In het reinigingsproces worden geen chemicaliën gebruikt die schadelijk zijn voor de natuur, dit in tegenstelling tot andere anti-schimmel en bacteriewerende middelen.
Dankzij de intensieve reiniging behoudt Medicott® doek ook na vele wasbeurten haar beschermende werking. Klik hier voor meer info over Medicott stoffen op deze site.
Zie ook: www.bodet-horst.com

Dubbeldoek

Dubbeldoek is de naam voor een 'dubbelgebreide' stof. Het voordeel van deze manier van stof produceren is dat de stof elastisch is en daardoor het soepele effect van de onderliggende matraskern beter tot zijn recht komt. 

Over het algemeen wordt als grondstof voor dubbeldoek een mix van polyester en katoen gebruikt, maar er kunnen andere type materialen mee geweven worden. Hierdoor kunnen er speciale eigenschappen aan het doek meegegeven worden. De variant die op deze site dubbeldoek genoemd wordt is relatief 'basic' en bestaat uit 'gewone' polyester-katoen.

Terug naar algemene pagina over matrassen

matraskernen   afwerking en onderhoud