Extra ventilatie voorkomt oververhitting,
dit bijzondere ventilatie systeem maakt slapen veiliger.

Wiegendood is een onderwerp waar we het liever niet over hebben wanneer we bezig zijn de kinderkamer leuk aan te kleden. Warmtestuwing wordt gezien als één van de mogelijke mede-oorzaken van wiegendood. Een reden om daar toch even bij stil te staan.

ARO Artländer maakt al jaren slaapzakjes voor de allerkleinsten en heeft een oplossing voor het gevaar van warmtestuwing gevonden waarbij overtollige warme snel wordt afgevoerd en baby’s rustiger zullen slapen.

Artländer noemt het eenvoudig "Frish luft" (vertaald: koele lucht).

Frish Luft - hoe het werkt

Aan de randen van de slaapzakken is een ventilatiestrook aangebracht van bijzonder open materiaal verwerkt. Het materiaal is net zo soepel als stof, waardoor deze ventilatiestrook bij een rustig slapend kindje ‘gesloten’ is. 
Wanneer de baby het warm krijgt zal hij gaan woelen. Dit bewegen opent de zijkanten en de warme lucht wordt snel afgevoerd en vervangen door koelere lucht. De comfortabele slaaptemperatuur wordt zo snel herstelt en de baby kan rustig verder slapen.


Baby zoner SafetyVent  raakt oververhit  Baby slaapt met SafetyVentSafetyVent - Warme lucht eruit, koele lucht erin

Bijkomend voordeel is dat door deze super ventilerende randen ook het ademen makkelijker blijft mocht het hoofdje wegzakken in de slaapzak. Dit zal bij gebruik van de juiste maat slaapzak niet snel gebeuren, maar ook dan vergroot deze extra luchttoevoer de ademmogelijkheden.