Medicott®

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 25-30% van de allergieën zijn terug te voeren op de huisstofmijt. Nog eens 5% van de mensen zijn allergisch voor schimmels.

Beiden vinden in beddengoed, en dan speciaal matrassen een goed leefklimaat: Lekker warm en vochtig en met voldoende voedingsstoffen om van te leven.

Om die allergieën te voorkomen is het noodzakelijk de voedingsbodem en het leefklimaat voor huisstofmijt, bacteriën en schimmels ongunstig te beïnvloeden.
Bodet & Horst heeft in 1996 een katoenstof op de markt gebracht die hier een zeer grote bijdrage aan levert: Medicott®. De onderzoeken die tot dit product hebben geleid zijn uitgevoerd aan het Steinbeis-Trasferzentrums in samenwerking met de Technische hogeschool van Reutlingen.

Medicott® voorkomt de ontwikkeling van schimmels en bacteriën doordat alle natuurlijke vervuilingen die in katoen voorkomen uit de stof verwijdert zijn. Hiermee is de voedingsbodem weggenomen. Zelfs wanneer de stof langere tijd vochtig/nat is. 

Gewone katoenen stof        Medicott behandelde stof


Hierboven twee lapjes katoen die even lang bij dezelfde vochtigheid en temperatuur in de glazen beker hebben gezeten. In het rechter bekertje zit Medicott® behandelde katoenstof.

Bij het reinigen wordt géén gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu of mens en dit reinigen gaat dan ook nog op een zo energiezuinig mogelijke manier.
 
Omdat van buitenaf er wel vervuilingen op de stof komen, blijft wassen noodzakelijk. Vooral om de huisstofmijt steeds opnieuw zijn voedingsbodem, in de vorm van huidschilfers, te ontnemen. De werking blijft behouden ook na herhaalt wassen.

Als laatste ontwikkeling mag gemeld worden dat de gebruikte ruwe katoen in de Medicott® stof die in onze producten is verwerkt van katoenplantages komt waar Ecologisch verantwoord katoen verbouwd wordt. Alle gebruikte Medicott® stoffen hebben het kbA label. (kontrolliert biologischer Anbau).