Dekbedovertrek of dekenhoesDekbedovertrek of dekenhoes

Wanneer u gekozen heeft voor een dekbed, heeft u ook een dekbedovertrek nodig voor in het wiegje of ledikant. Dit beschermd het dekbed tegen vies worden waardoor deze minder vaak gewassen hoeft te worden maar zorgt een mooi overtrek ervoor dat het bedje knus en gezellig eruit ziet.

Wanneer u kiest voor een deken en niet voor een dekbed, kunt u het overtrek gebruiken als dekenhoes. Daarmee wordt het overtrek ook voor de allerkleinsten een mooie afwerking voor het bedje. 
Voordeel van een overtrek/dekenhoeshoes t.o.v. lakentjes is dat uw kindje hier minder snel verstikt in zal raken en dat het toch altijd wat ruwere dekentje niet tegen de gevoelige kinderhuid komt. Ook voorkomt de hoes dat de deken snel vies wordt zodat deze minder vaak gewassen hoeft te worden.

Eigenschappen dekbedovertrekken

De keuze voor het materiaal bepaalt voor een groot deel hoe behaaglijk en veilig uw kindje zal slapen, maar ook hoe eenvoudig het onderhoud van het dekbedovertrek is. Zeker bij kleine kinderen waar ongelukjes nog wel eens voorkomen is dat laatste van groot belang.

Gebruikt materiaal en onderhoud:

Katoenen dekbedovertrekken

De meeste aangeboden dekbedovertrekken zijn gemaakt van 100% katoen en daardoor goed vochtopnemend, ademend en goed wasbaar en hebben een lange levensduur.

Voor de donkere bedrukte dekbedovertrekken raden we aan deze binnenste buiten te wassen. Zeker de eerste keren apart wassen omdat ze anders mogelijk afgeven op de lichter gekleurde was! Strijken mag. 

Zijden dekbedovertrekken

Het zijden dekbedovertrek in de collectie bestaat uit 100% ongebleekte moeibeizijde. Door zijn supergladde vezel en natuurlijke antibacteriële/anti schimmel werking is zijde bij uitstek anti allergisch en dus ook geschikt voor kinderen met een zeer gevoelige huid en huidirritaties.

Het zijden dekbedovertrek kan gewassen worden op het wol of zijde programma van uw wasmachine. Gebruik een wasmiddel zonder enzymen (bijvoorbeeld een fijnwasmiddel of speciaal wol of zijde wasmiddel) en hang het overtrek flink nat uit over de lijn om te drogen. Niet drogen in de wasdroger! Strijken op de zijdestand mag, maar zal veelal niet nodig zijn.

Maten

Voor het juniorbed (dekbedmaat 120x150cm) hebben we naast een aantal katoenen dekbedovertrekken ook een zijden dekbedovertrek in het assortiment.

Direct naar de winkelpagina: 

DEKBEDOVERTREK LEDIKANT/JUNIORBED