Dekens voor wieg of ledikantDekentjes voor wieg of ledikant

Traditioneel werden in Nederland dekens gebruikt. En met dat systeem is niets mis, integendeel. U kunt kiezen voor leuke dekentjes met een mooie applicatie of ingeweven dessin, of juist voor een eenvoudige deken met een mooie dekenhoes.

De aangeboden dekens zijn:

  • Wasbaar op 30 graden (volg de aanwijzingen op het waslabel).
  • Ökotex klasse 1 gecertificeerd.
  • Goed ademend en toch behaaglijk warm.
  • Leverbaar in wieg, ledikant en juniorbed maten.

Materialen geschikt voor kinderdekens

Bij de keuze van de materialen is het belangrijk dat dit behaaglijk warme, maar vooral ook goed ademende materialen zijn, dus vanzelfsprekend hebben we wollen en katoenen dekens in het assortiment. Daarnaast hebben we gekozen voor Fleece. Dit puur synthetische materiaal komt door de goede isolerende, maar toch ademende eigenschappen zeer zeker ook in aanmerking voor dekens. Ook het onderhoud, mogelijke allergieën spelen een rol bij de keuze.

  • Polyester fleece (klik voor meer info over Polartec® fleece): absoluut antiallergisch, maar wel synthetisch en daardoor sneller zweterig dan natuurlijke stoffen. Goede waseigenschappen. 
  • Katoen fleece: natuurlijke vezel die goed warmte isoleert en toch vochtdoorlatend en ademend is.
  • Bamboe geweven/geborsteld: Natuurlijke vezel, die net als katoen goed warmte isoleert en vocht reguleert. Er wordt van bamboe beweerd dat een stof gemaakt van deze vezels uit zichzelf een antibacteriële en antischimmel werking heeft. Wel is het zeker dat de milieubelasting van bamboe stof minder groot is dan van katoen.
  • Zijde geweven/geborsteld: Superieure warmte- en vochtregulering. Absoluut antiallergische en bewezen anti-schimmel en anti-bacteriële werking. Nadeel is de wat minder goede wasbaarheid. Wassen op 30oC met een wolwasmiddel. Hangend of liggend laten drogen.
  • Wol geweven of gebreid: Traditioneel materiaal voor geweven dekens met een prima warmte isolatie en daardoor bijzonder geschikt als winterdeken. De gebruikte wol is 100% ecologische wol. Wol is minder makkelijk te wassen, het wassen en drogen moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Anderzijds houdt wol vuil niet vast door het natuurlijk aanwezige wolvet. Daardoor verdwijnt viezigheid wanneer u de deken, juist tijdens (ochtend)mist in de (nog wat) vochtige lucht buiten uithangt.
  • Chenille katoen geweven: De speciaal getwijnde draden zijn dikker dan standaard getwijnd katoendraad. De dekentjes die hiervan worden geweven zijn dus ook wat warmer dan de standaard katoenen dekens. Er is gegarandeerd uitsluitend ecologisch katoen gebruikt.

Maten kinderdekens

Er zijn verschillende maten dekens: Voor wieg, voor ledikant en voor het juniorbed.

Wiegdeken: ca 70x95cm / 75x100cm
Ledikantdeken: ca 95x125cm / 100x150cm
Juniormaat: ca 120x150cm

Omdat elke producent/leverancier hier zijn eigen invulling aan geeft, wordt in de tekst bij het betreffende artikel aangegeven welke maat (in centimeters) voor dat specifieke artikel geldt.

Direct naar de winkelpagina: Kinderdekens kopen