Slaapzakken en Trappelzakjes

SlaapzakjeVolgens de nieuwste inzichten wordt voor baby’s en kleine kinderen tot ca. 2 jaar een slaapzak als compleet slaapsysteem geadviseerd. Deze vervangt dan de traditionele dekentjes en lakens of dekbedje.
Bij goed ontworpen slaapzakken is de bewegingsvrijheid optimaal, terwijl de kans op verstikking minimaal is.

.

Waar op letten bij het kiezen van een slaapzak?

Twee dingen zijn heel belangrijk:

 • Gebruik altijd een slaapzakje wat geschikt is voor de temperatuur in de kamer.
  Wanneer de kinderkamer altijd verwarmd is, volstaat mogelijk ook in de winter een zomerslaapzakje en omgekeerd kan zomers op de camping een winterslaapzakje gewenst zijn. Zeker kleine kinderen hebben het eerder te warm dan te koud. Controleer dit door in het halsje te voelen en de voetjes te controleren. Beiden moeten droog zijn, en behaaglijk warm aanvoelen.
 • Kies een slaapzakje in de juiste maat. Een kind moet uit de slaapzak/trappelzak groeien, niet erin!
  Bij een te grote slaapzak is niet alleen de lengte van de zak groter, maar ook de hals- en armgaten zijn groter. Hierbij bestaat dan het gevaar dat het kindje ook in de slaapzak onderuit kan zakken en met het hoofd in de slaapzak komt te liggen en daardoor minde goed door kan ademen. Wanneer de slaapzak qua lengte op maat is, 'duwt' het kindje zichzelf automatisch omhoog en zal het sowieso minder snel naar beneden zakken.
  Vuistregel: Kies een slaapzakje wat 10-20 cm ruimte bij de voeten over heeft.

Daarnaast moet de veiligheid op de lange termijn gegarandeerd zijn: Alle gebruikte materialen onze slaapzakjes/trappelzakjes zijn gecertificeerd volgens de volgende normen:

 • Öko-tex 100 klasse 1 certificaat. Dit betekent dat er geen schadelijke/gevaarlijke stoffen in het artikel zitten die de gezondheid van uw kind, ook op langere termijn, kunnen schaden. Klasse 1 staat voor de strengste keuringseisen; veilig voor baby’s en kleine kinderen.
 • De donsgevulde producten mogen het Nomite-label voeren (huisstofmijt vrij).
 • Slaapzakjes van ARO® Artländer GmbH (donzen en vezelbolletjes gevulde slaapzakken) zijn TOG geoptimaliseerd door gebruik van het "Lege Kamer Systeem" waardoor overtollige warmte makkelijker kan ontsnappen.

Meer weten over slaapzakjes?

Volg onderstaande links voor meer informatie over gebruikte materialen, afwerking/veiligheid en de onderhoudsvoorschriften van onze Slaapzakjes/trappelzakken:

Vulmaterialen   Stofsoorten   Afwerking/veiligheid   Onderhoud

Direct naar de slaapzakjes in de webwinkel?

Door bovenaan in het menu op slaapzak te klikken gaat u rechtstreeks naar onze slaapzakken afdeling in onze webshop.

Of Klik hier