Vulling SlaapzakjesSlaapzakjes vulling

In de koude slaapkamer is het nodig een slaapzak te gebruiken die gevuld is met een isolerend materiaal. Bij een advies slaapkamertemperatuur van 15 tot 18 graden voldoet over het algemeen een zomer/all year variant. Bij lagere temperaturen is er extra isolatie nodig, zonder dat deze warmtestuwing mag veroorzaken.

Voor de vulling van een slaapzak kan gekozen bij onze producten gekozen worden uit verschillende vulmaterialen:

 • Dons 
  Dit prachtige natuurlijke materiaal is van nature ademend, goed wasbaar én heel licht in gewicht. Daardoor heeft uw kindje alle bewegingsvrijheid om zich goed te kunnen ontwikkelen. 
  In de donsgevulde slaapzakken gebruiken we 1e keus nieuwe ganzendons die tweemaal op 135oC is gereinigd. De stof is uiteraard donsdicht en voorkomt daarmee dat huisstofmijt in de vulling kan komen. Daarnaast biedt goed behandelde donzen vulling geen goed leefklimaat waardoor huisstofmijtallergie wordt voorkomen. Het Nomite label geeft u de garantie. 

 • Synthetische vulling
  Deze aardolie producten zijn uit zichzelf niet voldoende ademend om een goed isolatiemateriaal te zijn voor babyslaapzakken. Polyester vezels zijn goed wasbaar, maar er moet tijdens het droogproces opgepast worden met (te) hoge temperaturen. De in onze producten gebruikte vezels hebben eigenschappen meegekregen die beter vochtregulerend en/of warmteregulerend zijn dan de standaard synthetische vullingen. 
  In de synthetisch gevulde slaapzakken is gekozen voor:
  • 4-kanaals vezels bolletjes: Doordat deze vezel 4 kanaaltjes heeft is de vochtafvoer door capillaire werking beter. De vezels zijn vervolgens opgekruld tot bolletjes (CosySan® vulling). Hierdoor krijgt de slaapzak een soepelheid die bij tot vlies verwerkte synthetische vezels niet gehaald wordt.
  • Climarelle™ vezel: Deze vezel is speciaal bewerkt om de warmte regulering te optimaliseren. Bij overmatige warmte werkt het verkoelend, bij koude geeft de vulling de opgeslagen warmte af. De Climarelle™ vezel wordt ingezet bij slaapzakjes in bolletjesvorm toegepast (Climarelle™ CosySan®). Volg de link over meer informatie over de werking.
  • Polyester vlies (fiberfill): Voordeel van deze gebonden vlies soorten is dat ze goedkoper zijn en de vulling goed op zijn plaats blijft zitten.
  • Softyfill®: Door een speciale behandeling is de polyester vezel extra soepel gemaakt. Zelfs een vlies van deze vezels is zacht en soepel en volgt eenvoudig de contouren van het lichaam.


Voor in het voor- en najaar, of voor in de verwarmde slaapkamer, hebben we ook slaapzakken/trappelzakken die niet gevuld zijn, maar zijn voorzien van een katoenen (medicott®) binnenvoering. De slaapzakjes/trappelzakjes puur voor de zomer zijn enkellaags.

Terug naar de algemene pagina over Slaapzakken/Trappelzakjes

stofsoorten   afwerking/veiligheid   onderhoud