Stoffen voor slaapzakjesStoffen voor slaapzakjes

Voor slaapartikelen is een katoenen stof het meest voor de hand liggende. Katoen is een natuurlijk product met de daarbij behorende positieve eigenschappen en is goed wasbaar. Zeker bij kleine kinderen en baby’s is dat een belangrijk punt.

De stof moet vanzelfsprekend zacht zijn zodat hij lekker aanvoelt en soepel zodat de slaapzak/trappelzak de lichaamsvormen van uw kindje volgt. Bij donsgevulde producten is het ook nog van belang dat de stoffen donsdicht (en daarmee ook gelijk huisstofmijt dicht) zijn. 

Ook kan katoen eenvoudig bedrukt worden waardoor er leuke dessins gebruikt kunnen worden, of kan er een applicatie op geborduurd worden.

Naast 'standaard' geweven katoen zijn de volgende speciale kwaliteitsstoffen gebruikt om speciale effecten te verkrijgen

Gebruikte speciale stofsoorten:

  • Jersey Cotton = 100% katoenen tricot. Binnen zijde is gekamd, voor een extra zachte touch.
    Deze stof wordt gebruikt voor de BabySafe slaapzakjes. Door de soepelheid van de stof heeft de baby een optimale bewegingsvrijheid.
  • Medicott® = 100% super zacht katoen, ontdaan van alle microscopisch kleine vervuilingen. Voelt aan als een zachte flanelstof. (volg de link voor meer informatie over de bijzondere eigenschappen van deze stof.) Medicott® is een wat dikkere stof en daarom ook beter isolerend dan een gewone katoenstof. Toepassing in all-year slaapzakjes ligt daardoor voor de hand, maar ook kinderen met huidproblemen slapen beter in een Medicott® gevoerde slaapzak.
  • 49% zijde/51% katoen. Hierbij wordt het optimale van zijde gecombineerd met de sterkte van katoen. Zijde neemt meer vocht op dan katoen, voelt koel aan wanneer het warm is en warm wanneer het kouder is. Zijde heeft daarmee een soort 'natuurlijke' airco en is bijzonder geschikt voor gebruik in de zomer. Nadeel van zijde is dat de stof niet heel sterk is. Dat probleem wordt door de toevoeging van de katoen opgeheven.

Alle gebruikte stoffen zijn:

  • Europees fabricaat, gegarandeerd kinderarbeidvrij.
  • Öko-tex 100 klasse 1 gecertificeerd, wat betekend dat de stof geen gevaarlijke chemicaliën bevat en veilig is voor gebruik bij baby’s.

Terug naar de algemene pagina over Slaapzakken/Trappelzakjes

vulmaterialen   afwerking/veiligheid   onderhoud