Nomite labelNomite Label

Nomite is een label van de bond van Europese “Bettfedern- und Bettwarenindustrie” (EDFA).
Met het “Nomite”-label geven de producenten aan dat het om producten gaat die voldoen aan de criteria PAS 1008 van het Duitse Instituut voor Normeringen (DIN). De producten beantwoorden ook aan de aanbevelingen die vastgelegd zijn in aanhangsel B van DIN EN 13186.

Wat garandeert een Nomite label?

De kern van het verhaal is dat met dons en veren gevulde kussens en dekbedden voorzien van het Nomite label geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijt allergie omdat:

  • Veren en dons, mits goed gereinigd, een huisstofmijt onvriendelijk klimaat creëren (snelle warmte opbouw tijdens de slaap, snelle vochtafvoer tijdens het luchten, dit is voor de vochtafhankelijke mijten een zeer slechte leefomstandigheid).
  • De gebruikte donsdichte stoffen werken het binnendringen van huisstofmijt tegen.

Welke dekbedden en slaapzakjes voldoen?

Om aan de norm te kunnen voldoen is het van belang dat de producenten dons en veren gebruiken die volgens strenge voorschriften zijn gereinigd alvorens ze verder worden verwerkt. De gebruikte stoffen moeten geproduceerd zijn met kwaliteitsgarens en een voldoende hoge weefdichtheid hebben.
De producten worden steekproefsgewijs gecontroleerd door het onafhankelijke instituut Hohenstein.
Momenteel zijn er 45 producenten uit 15 landen die het Nomite-label mogen voeren. Alle op deze site aangeboden dons gevulde producten zijn Nomite gecertificeerd.

Meer informatie over het Nomite label.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nomite.com