TraumpassTraumpass Certificaat

Het “Traumpass” label is ontwikkeld op initiatief van het orgaan “Federn-Siegel”. Op dit moment zijn hier 21 belangrijke producenten van veren en donzen dekbedden bij aangesloten die ook georganiseerd zijn in de VDFI (Verband der Deutschen Daunen- und Federnindustrie).
Sinds 30 jaar verplichten zij zich ertoe hun klanten alleen streng gecontroleerde kwaliteitsproducten te leveren.

Waar staat Traumpass voor?

Om aan deze uitspraak te kunnen voldoen zijn er richtlijnen opgesteld, met betrekking tot gebruikte materialen en afwerking. Zo mag er bijvoorbeeld uitsluitend Klasse I dons en/of veren verwerkt worden en moet de samenstelling van de vulling voldoen aan de DIN EN 12934 norm. Klasse I dons mag uitsluitend nieuwe dons en veren bevatten. De DIN EN 12934 norm, staat ervoor dat de aangegeven gewichtsverhouding dons en (dons-)veren ook werkelijk gehaald wordt en dat het soort dons en veren afkomstig is van de aangegeven soort vogels.

De VDFI-leden laten hun producten regelmatig controleren door het wereldwijd bekende onderzoeksinstituut Hohenstein.
Als enige vakverbond onderwerpt zij zich aan een onafhankelijke controle die onder superstitiën van een advocaat wordt uitgevoerd. Hierbij worden door neutrale personen anoniem producten met “Traumpass label” ingekocht die vervolgens door Hohenstein worden getest.

Sinds september 2006 worden de dekbedproducenten die voldoen aan alle normen door het DIN CERTCO gecertificeerd en die bedrijven mogen het “Traumpass” label gebruiken. Hiermee kunt u erop vertrouwen dat dekbedden voorzien van een “Traumpass” label van de beste kwaliteit zijn.
Alle op deze site aangeboden kinderdekbedden mogen het Traumpass-label voeren.

Traumpass en mode

Het nieuwste Traumpass label gaat verder dan donzen dekbedden, maar mag door producenten van 'mode' artikelen die als vulmateriaal dons gebruiken gevoerd worden, mits die artikelen door Höhenstein zijn gecontroleerd en goedbevonden. Dezelfde wijze van continue controle wordt vervolgens ook op die artikelen toegepast. 

Met enige trots kunnen we melden dat ARO® Artländer GmbH, onze 'hofleverancier' voor dons gevulde slaapzakjes en voetenzakken, als eerste producent ter wereld al zijn donsgevulde kinderproducten van dit "Traumpass fashion" label mag voorzien!

Meerinformatie over het Traumpass label.

Voor meer achtergrondinformatie over dit label zie: www.kontrollgemeinschaft-federn-siegel.de