ARO ArtlanderARO® Artländer GmbH

ARO® Artländer produceert sinds 1919 beddingproducten. Innovatie en traditie geven samen unieke producten: Mooie vormen, goed doordacht en van hoge kwaliteit, dus een lange gebruiksduur.
Alle producten worden in Duitsland in eigen beheer geproduceerd. Een garantie voor kwaliteit.

Wat maakt producten van ARO® Artländer uniek:

Alle producten zijn Öko-tex 100 klasse 1 gecertificeerd. Dat dit echt zo is, is na te kijken op de site www.oeko-tex.com (zoekterm “Aro” invullen). Dit is uw garantie dat de producten geen stoffen bevatten die op lange of korte termijn u of uw kindje schade kunnen doen.

ARO® Artländer gebruikt veel Siberisch en Oost Europees dons in de kinderslaapproducten. 
Via de eigen inkooporganisatie wordt het dons rechtstreeks bij de ganzenboeren gekocht. Hierdoor is controle op de leefomstandigheden van de dieren mogelijk én weten we zeker dat er geen dons van levend geplukte ganzen verwerkt wordt. Sinds 2011 wordt bovenstaande gestaafd door het gebruik van de Traceability Kodex. ARO® Artländer is daarmee één van de weinige producenten die van alle dons verwerkt in eindproducten kan aangeven waar deze vandaan komt.

Het dons wordt in de eigen wasserij tweemaal gereinigd bij 135-140°C. Het benodigde water (18.000 liter water is nodig voor het reinigen van 100 kilo dons) gaat via de eigen biologische waterzuiveringsinstallatie terug in het oppervlaktewater, waaruit het water ook is gehaald. De gebruikte ecologische zeep is in die waterzuiveringsinstallatie binnen 48 uur volledig afgebroken wat resulteert in een minimale belasting voor het milieu. 
Vervolgens worden het dons en de veren gesorteerd. Twee tien meter hoge sorteertorens dragen zorg voor een eerlijke en betrouwbare scheiding van dons en veren volgens EN 12934 normering. Omdat het scheiden een moeizame activiteit is, is een product met een hoger percentage dons duurder dan een product met een minder hoog gewichtsdeel dons.
Dons is de ‘Haute Couture’ onder de vulmaterialen. Door zijn natuurlijke eigenschappen een ideaal isolerend materiaal voor dekbedden en aanverwante artikelen.

Innovatief

ARO® Artländer staat vooraan als het gaat om innovaties. Zowel op het gebied van slaapzakjes, als matrassen zoekt de productontwikkelingsafdeling naar nieuwe materialen die het slaapklimaat nog verder verbeteren en/of een minder grote belasting zijn voor het milieu. Zo wordt er gewerkt met Medicott® stof, waarin schimmels en bacteriën geen goed leefklimaat vinden, of wordt er voor matrastijken gebruik gemaakt van Bamboe-stoffen. Bamboe vraag veel minder bestrijdingsmiddelen dan katoen en heeft door zijn zuurstofproductie een positieve bijdragen aan het tegengaan van het broeikas effect. Op matrassengebied wordt er sinds kort gewerkt met PLA vliezen (polyester op plantaardige (mais) basis i.p.v. standaard polyester op oliebasis). Donsgevulde slaapzakjes worden uitgevoerd met ventilatiestroken waardoor wiegendood door oververhitting vrijwel uitgesloten is en zo gaat de innovatie door.
De meest recente ontwikkeling in het optimaliseren van het slaapklimaat is de Honingraat-gel matras, maar ook bij de andere matras interieuren is gezocht naar het beste ligcomfort, gecombineerd met de hoogste veiligheid voor uw kind.

Milieu bewust

ARO® Artländer staat ook vooraan als het gaat om milieu bewust produceren. 
Er wordt hard gewerkt om de stoffen die gebruikt worden uit ecologisch/biologisch verantwoorde teelt ook gecertificeerd te krijgen. Bij de Medicott® stoffen is dat inmiddels gelukt (kbA gecertificeerd).
Artländer is nauw betrokken geweest bij het opzetten van een certificeringssysteem voor diervriendelijk dons. Ook bij de eigen productie wordt het milieu belangrijk gevonden. Hiervan getuigt o.a. de eerder genoemde biologische waterzuiveringsinstallatie.