Shengkun - YUNShenkun Silk Manufacturing (YUN)

YUN staat in het Chinees voor een gevoel van rijkdom, natuur en elegantie. Zijde zoals dat door Xuzhou Shengkun Silk Manufacturing Co., Ltd gemaakt wordt is een 100% natuurproduct. Zo’n 5000 jaar geleden werd zijde alleen door de Chinese Keizer, Keizerin en andere Chinese hoge edelen gedragen, vanwege de prijs van geweven zijden stoffen. Stoffen die de elegantie en rijkdom benadrukten. De keuze voor YUN als merknaam heeft daarin zijn oorsprong, maar verwijst ook naar het rijke, natuurlijk warme gevoel wat men ervaart bij het liggen onder een zijden dekbed.

Zijde (dekbed) productie

Zijde wordt gesponnen door de zijderups. De beste en fijnste zijde komt van de Mulberry Silkworm (Moerbei zijderups), die voor dit doel zorgvuldig gekweekt en gevoed wordt met onbespoten bladeren van de moerbeiboom.
De cocon wordt geweekt in heet water, waardoor de draad losgeweekt wordt. Als weefdraad wordt deze vervolgens van de cocon afgewikkeld en op spoelen gerold. Voor gebruik als dekbedvulling wordt de cocon zeer zorgvuldig opgerekt/losgetrokken. Een aantal van de cocons samen worden tot een soort net gemaakt en die netten worden, nadat ze aan de lucht in de zon zijn gedroogd, handmatig tot de juiste maat (de dekbedmaat) uitgetrokken en vormen daarmee één laagje. Totaal zijn 200 tot 300 lagen nodig om één dekbed te produceren. Dit alles is een 100% handmatig proces en daardoor een vrij dure productiemethode. Machinaal getrokken zijden dekbedden zijn kwalitatief minder omdat de draden hierbij regelmatig gebroken worden. De kans op klontvorming in het dekbed wordt daardoor groter. Handmatig gelegde dekbedvullingen vormen één geheel, waardoor die dus ook niet doorstikt hoeven te worden om de zijde op zijn plek te houden en deze dekbedden hebben een lange levensduur.

Meer weten over zijde productie en zijden dekbedden? Kijk dan eens op onze site www.zijdendekbedden.com. Speciaal onder het tabblad informatie treft u veel achtergrond info over zijden dekbedden.

Certificaten

Doordat in het hele productieproces van kweken van de rupsen tot eindproduct er geen chemicaliën gebruikt worden is het niet verbazingwekkend dat de dekbedden van Shengkun Silk Manufacturing allemaal de hoogste klasse van het Ökotex 100-keurmerk mogen voeren.

Ook door dit absoluut milieuvriendelijke productieproces is de fabriek in het bezit van het onafhankelijke Ecologie keurmerk van China. Daarin zijn ze de enige zijden dekbedproducent in China.

Zijden producten

Handgemaakte zijden dekbedden hebben een bijzonder goede vocht- en warmteregulatie. Ze zijn licht (ca 100 gram/m2 voor de luchtigste zomerdekbedden tot 300 gram/m2 voor warme winterdekbedden) en daarbij zeer soepel, waardoor ze perfect de contouren van het lichaam volgen. Door de bijzondere gladde draden absoluut hypoallergeen en huisstofmijt werend. Schimmels krijgen geen kans door een natuurlijke afweer van zijde.

Op deze site bieden we zijden juniordekbedden en bijbehorende zijden dekbedovertrekken aan. In eerste instantie voor de kinderen met zware eczeem of andere huidallergieën. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ook andere kinderen als echt Keizerlijk prinsje of prinsesje zalig kunnen wegdromen onder een zijden dekbed of zijden dekbedovertrek. Op zoek naar een dekbed of overtrek voor een uzelf? Kijk dan op www.zijdendekbedden.com.

Nieuw vanuit de Shengkun fabriek zijn de zijden en bamboe dekens, welke puur natuurlijk en anti-allergisch slaapcomfort garanderen.