ZizzzZizzz

Zizzz is een jong Zwitsers bedrijf wat vanuit de gedachte dat ook de jongste kinderen een behaaglijke, gezonde slaap mogen hebben allyear slaapzakjes is gaan ontwikkelen met een natuurlijke vulling. Een natuurlijke vulling omdat uit eigen ervaring slapen onder een synthetisch dekbed toch altijd een wat klamme ervaring is. Eerst warm en zweterig en dan later in de nacht koud wakker worden omdat het vocht wat onder het dek blijft hangen geen warmte vasthoudt. Omdat ook kleine kinderen vocht afgeven tijdens de slaap gingen de ontwikkelaars bij Zizzz ervan uit dat dit voor die kleine mensjes niet anders is.

De naam Zizzz werd gekozen als bedrijfsnaam omdat Zizz in het Engels dutje betekend, maar natuurlijk zijn de slaapzakjes geschikt voor meer dan alleen een dutje en zorgen ze voor een rustige lange nachtrust van zowel baby/peuter als ouders.

Het product - de uitvoering

Als natuurlijke vezel werd gekozen voor wol. Een logische keuze, want in Zwitserland wordt veelal wol gebruikt voor de ski-kleding en de schapen die in de Zwitserse Alpen op de alm leven produceren een goede kwaliteit wol. Deze Swiss wool® wordt gereinigd, en speciaal behandeld waardoor deze niet meer gaat vervilten. Als vulmateriaal is een luchtig vlies nodig wat niet gaat klonteren wanneer het wordt gewassen. Er is samenhang nodig en dit wordt verkregen door de wolvezels te mengen met maximaal 12% PLA (Polylactid, of in het Nederlands Polymelkzuur) vezels. Deze wordt veelal gemaakt uit maiszetmeel en is volledig biologisch afbreekbaar. Door het vlies te verwarmen smelt de PLA vezel deels en dit geeft verbanden tussen de wolvezels die daardoor niet meer gaan schuiven tijdens het wassen. Deze wasbare wol is een gepatenteerd wolvlies. De slaapzakjes zijn dus volledig wasbaar en kunnen op lage temperatuur in de droger.

Als stof werd gekozen voor een neutrale ongebleekte ecru katoen die op biologisch verantwoorde wijze is geteeld. Deze eco-cotton garandeert dat de huid van uw kindje niet in aanraking komt met residuen van giftige bestrijdingsmiddelen die bij de normale katoenteelt gebruikt worden. De vrolijke noot wordt aangebracht door een mooie bies en een leuke applicatie.

De volledig Europeese productie, voorkomt onnodig transport en garandeert dat er geen kinderarbeid aan de productie van de slaapzakjes en dekentjes te pas komt.

Met deze bedrijfs-filosofie en producten is Zizzz een bedrijf met een product wat perfect past binnen het producten pallet van Gisba Slaapcomfort B.V.