Matras 70x160Juniormatras 70x160

Een bekende winkelketen die betaalbare meubels verkoopt heeft een nieuwe maat voor het juniorbed geïntroduceerd: matrasmaat 70x160cm. Op zich prima, want zo past uw kind net wat langer in zijn of haar juniorbed voor de overstap naar het ‘grote mensen bed’ gemaakt moet worden, maar lastig, want in Nederland is 70x160 geen standaard matrasmaat en dus bent u verplicht om, wanneer u een matrasje wilt kopen, dit ook bij deze winkelketen te doen. Of toch niet?

Wij hebben deze nieuwe maat al snel gesignaleerd en leveren onze bekende juniormatrasjes niet alleen in de maat 70x150cm (standaard Nederlandse maat voor een juniorbed), maar ook in de maat 70x160 (I K E A juniorbedmaat).

U kunt bij ons kiezen tussen een kwalitatief uitstekende schuimmatras met HR40 schuim of een iets luxere variant waarbij de toplaag van de matraskern uit 4cm NASA/Traagschuim bestaat.

De matras 70x160 is niet leverbaar in de ‘goedkope’ HR25 of PU kwaliteit aangezien deze alleen bruikbaar is als logeermatras. De vormvastheid is door het lagere soortelijk gewicht niet heel lang te garanderen, terwijl uw kind juist extra lang van zijn of haar juniorbed kan genieten nu deze 10 cm langer is.

HR schuim / Koudschuim

Zoals hierboven vermeld gebruiken we voor dit matras HR schuim. In de volksmond ook wel 'koudschuim' genoemd. Deze schuimsoort is aanzienlijk beter dan standaard PU (polyurethaan - in het dagelijks gebruik ook wel polyether genoemd). Het heeft een betere beluchting, waardoor het minder 'zweterig' is dan polyether en het is vormvaster en geeft daardoor minder snel kuilvorming.

De term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige open celstructuur, waardoor het materiaal goed ademt en vocht afvoert. Kuilvorming komt bij de betere koudschuimmatrassen niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig en biedt een hoog comfort gekoppelt aan een lange levensduur.

HR40

HR40 schuim is koudschuim met een soortelijk gewicht van 40kg per kubieke meter. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer de levensduur van een matras, maar bij een té hoog soortelijk gewicht, wordt een matras te hard. Bij een té laag soortelijk gewicht bestaat ondanks de grote punt-elastisiteit  en vormvastheid van HR schuimen de kans op kuilvorming bij dagelijks gebruik. De keuze voor HR40 schuim zorgt voor optimaal ligcomfort, met tegelijk voldoende ondersteuning voor de rugwervel van het groeiende kind. 

NASA/Traagschuim

De luxe versie van ons juniormatras is uitgevoerd met een kern van HR schuim afgedekt met 4cm traagschuim. 

Traagschuim is een schuimsoort welke onder invloed van (lichaams-)warmte en druk de vorm aanneemt van hetgeen er druk op uitoefent. Het is ontwikkeld voor de NASA om de druk op de lichamen van de astronauten tijdens de enorme versnelling bij het lanceren op te kunnen vangen. Het schuim vormt zich als een mal om het lichaam waardoor er minder druk op bijvoorbeeld de schouders komt. Achteraf komt het schuim weer terug in de oorspronkelijke vorm. Voor kinderen, met hun geringere lichaamsgewicht is 4cm traagschuim voldoende om een perfecte ondersteuning te geven, welke zal zorgen voor een rustiger slaap. Bij een dikkere laag wordt draaien moeilijker, terwijl het voor het groeiende lichaam belangrijk is om in verschillende houdingen te kunnen gaan liggen.

Behalve onder de naam traagschuim, worden ook namen als Tempurschuim, visco-elastisch schuim, geheugenschuim of nasa-schuim gebruikt

Geinteresseerd? Ga direct naar juniormatras 70x160 in de webwinkel.