Kinderdekbedden informatieKindje onder donzen dekbed

Voor kinderen tot ca. 2 jaar wordt volgens de nieuwste inzichten een slaapzak geadviseerd. Bij de oudere peuter/kleuter die rustig slaapt voldoet een dekbed. Zorgt u ervoor dat het dekbed niet te hoog is opgemaakt en stop bij kleine kinderen de zijkanten in zoals u ook zou doen met een deken.

Voor een goede nachtrust is het van belang dat uw kindje warm genoeg, maar zeker ook niet te warm ligt. Kiest u daarom altijd een dekbedje wat past bij het seizoen en de kamertemperatuur.

Onze kinderdekbedden onderscheiden zich door:

  • het Öko-tex 100 klasse 1 certificaat. Dit betekend dat er geen schadelijke/gevaarlijke stoffen in het artikel zitten die de gezondheid van uw kind kunnen schaden. Klasse 1 staat voor de strengste keuringseisen; veilig voor baby’s en kleine kinderen.
  • De donsgevulde dekbedden mogen het Nomite certifcaat voeren (huisstofmijt vrij) als ook het Traumpass label, een Duits kwaliteitskeurmerk speciaal voor donzen dekbedden.
  • TOG geoptimaliseerd door gebruik van het 'Lege Kamer Systeem'

Qua dekbed maat houdt u de volgende richtlijn aan:
- lengte minimaal gelijk aan de lengte van het matrasje.
- breedte minimaal 40 cm breder dan het matras.

Volg onderstaande links voor meer informatie over onze kinderdekbedden:

vulmaterialen   tijkstoffen   afwerking   wasvoorschriften

Door bovenaan in het menu op dekbedden te klikken gaat u rechtstreeks naar onze dekbedden in de webshop.

Is uw kind toe aan een echt 'grote mensen' bed, dan verwijzen wij u graag naar de websites www.donsdekbedden.nl, www.zijdendekbedden.nlwww.wollendekbedwinkel.nl of www.gisbadekbedden.nl.