Stoffen voor de inlet/hoes van een dekbedKatoen aan katoen plant

Omdat een dekbed soepel om het lichaam moet vallen, moet er een dunne stof gebruikt worden. Die stof zorgt er ook voor dat evt. transpiratievocht snel doorgegeven wordt. Een aparte eis voor een donsgevuld dekbed is dat de stof ook donsdicht moet zijn.

Alle gebruikte stoffen zijn:

  • Öko-tex 100 klasse 1 gecertificeerd, dit betekend dat de stof geen gevaarlijke chemicaliën of schadelijke stoffen bevat en klasse 1 geeft aan dat het veilig is voor baby’s en kleine kinderen.

Gebruikte stofsoorten:

  • Cambric Cotton = donsdichte 100% katoenen stof . Bij de aangeboden donzen dekbedden is dit een Nm135 dikke stof. Deze is soepeler dan standaard donsdichte katoenen tijkstoffen en toch duurzaam donsdicht.
  • Cotton Batist = vezeldichte 100% katoenen stof. Deze is soepel, maar voorkomt migratie van wolvezels door de tijk van de stof.
  • Microvezel = zeer fijne synthetische vezel, die vocht tot 5x beter afvoert dan katoen. De stof is superzacht en soepel.
  • Charmeuse zijde 16 momme.
    Bij het op deze site aangeboden 100% handgemaakte zijden dekbed is gekozen voor een zijden inlet/hoes. De gladde zijde laat hier het zijde effect van de vulling goed tot zijn recht komen. Nadeel van zijde is dat de stof zelf vrij kwetsbaar is. Bij 16 momme stofdikte hebben we een goede prijs/kwaliteitverhouding.
terug naar algemene pagina over dekbedden

vulmaterialen   afwerking   wasvoorschriften